Suriye’den Şanlıurfa’ya tonlarca getirdiler! Vatandaşa yedireceklerdi…

Akçakale’de, Suriye'den Türkiye’ye sokulmak istenen ve tüketim için uygun olmadığı belirlenen 79 ton ceviz içi, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından imha edildi.

Suriye’den Şanlıurfa’ya tonlarca getirdiler! Vatandaşa yedireceklerdi…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKÇAKALE - Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akçakale Gümrük Kapısı'ndan ülkeye giriş yapmaya çalışan bir tırda bulunan ceviz içlerinin, Türk Gıda Kodeksine aykırı üretim yapıldığını tespit etti. Laboratuvar analizleri sonucunda, söz konusu cevizlerin insan ve hayvan tüketimine uygun olmadığı belirlendi.

Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği’nin durumu Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdiği ve ürünün uygunluğunun kontrolü için Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’ne yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Akçakale Gümrük Muhafaza Kaçakçılık Ve İstihbarat Bölge Amirliğince Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığına bildirimi yapılan ve Başsavcılık tarafından ürünün Türk Gıda Kodeksine uygunluğunun kontrolü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüze bildirilen 79.000kg ‘kabuksuz ceviz içi’ ürününden numune alınmıştır. Laboratuvarda yapılan muayene ve analiz sonucunda; fiziki, duyusal(Organoleptik muayene) yönden Türk Gıda Kodeksine aykırı olarak üretilmiş, tüketimi insan ve hayvan sağlığına uygun olmayan 79.000kg ‘kabuksuz ceviz içi’ ürünün Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Gıda ve Yem Şube Müdürlüğümüz kontrol ekipleri nezaretinde imha işlemi gerçekleştirilmiştir.”

Suriye’den Şanlıurfa’ya tonlarca getirdiler! Vatandaşa yedireceklerdi…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.